• aanmelding

Aanmelding

Ik start met een vrijblijvende telefonische screening waarin ik kort inventariseer wat de reden voor aanmelding is en een aantal praktische zaken doorneem. Wanneer dit blijkt aan te sluiten maak ik een afspraak voor een intake. Als het gaat om verzekerde zorg is het nodig dat de patiënt een verwijsbrief van de huisarts meeneemt naar de eerste afspraak Voor de geldigheid, moet het volgende op de brief vermeld staan:

 De datum van de verwijzing ligt vóór het eerste intake gesprek.
 De AGB-zorgverlenerscode van de huisarts moet op de brief vermeld staan.
 De huisarts moet aangeven dat deze doorverwijst naar Specialistische GGZ.
 De huisarts moet aangeven of deze een vermoeden heeft van een diagnose en de specifieke diagnose (eventueel) vermelden.
 De huisarts moet zelf ondertekenen.

De intakeprocedure bestaat meestal uit 2 a 3 gesprekken waarin ik kennismaak met de patiënt en een goed beeld probeer te krijgen van de problematiek. In een adviesgesprek deel ik mijn hypotheses en advies voor behandeling. Als ik passende hulp kan bieden kunnen we afspraken maken om met de behandeling te beginnen. Soms kan ik concluderen dat ik niet de juiste hulp kan bieden en dan zal ik andere hulp adviseren die wellicht beter aansluit.

Wachttijden

Ik hanteer geen wachtlijsten. Als iemand hulp zoekt kan die altijd contact met mij opnemen en ik kan aangeven of ik op dat moment plek heb voor nieuwe trajecten, of een inschatting kan geven voor wanneer.

Neem hier contact op.

Nieuws

 • Coronavirus

  I.v.m. de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus volg ik op mijn prakt...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Tarieven

  Tarieven

  De kosten van een behandeling in de geestelijke gezondheidszorg worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)...

  Lees meer
 • De behandeling

  De behandeling

  Na de intakeprocedure maken we een plan voor de behandeling. Psychotherapie is een vorm van behandeling waarbij...

  Lees meer
 • Contact

  Contact

  Hier kan je alle praktische informatie, onder andere contactgegevens, locatie, openingstijden en ons contactformulier...

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.