• Praktische informatie

Tarieven

 • Verzekerde zorg

  Wanneer de huisarts vaststelt dat er mogelijk sprake is van een psychische stoornis zoals omschreven in de DSM-V (handboek voor psychiatrische stoornissen van de American Psychiatric Association) komt een patiënt in aanmerking voor verzekerde zorg. De huisarts dient dit te melden op de verwijsbrief en de patiënt kan vervolgens de kosten van een intake/diagnostisch traject declareren bij de zorgverzekeraar. Afhankelijk van het soort polis dat iemand heeft afgesloten wordt de factuur volledig of voor een deel vergoed. Wanneer uit de intakeprocedure blijkt dat de klachten inderdaad passen binnen een DMS-V classificatie, kan de patiënt ook de kosten van verdere behandeling op dezelfde manier declareren.

 • Kosten

  De kosten van een behandeling in de geestelijke gezondheidszorg worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De NZa werkt met een zogenaamde DBC-systematiek. Binnen deze systematiek wordt geen uurtarief gehanteerd, maar bestaan er verschillende tariefgroepen. Op basis van het aantal behandelminuten en de gestelde diagnose wordt na afloop van het behandeltraject berekend in welke tariefgroep een behandeling uitkomt. Aan het einde van de behandeling of na afloop van één jaar behandeling kan er een factuur worden opgesteld. Patiënten dienen deze factuur vervolgens te declareren bij hun zorgverzekeraar en aan de hulpverlener te voldoen. Zie (www.nza.nl) voor verdere toelichting op het DBC-systeem

 • Geen contracten met zorgverzekeraars

  Ik heb er voor gekozen om geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten. Ik voldoe nog steeds aan de voorwaarden voor verzekerde zorg, maar ik maak een overeenkomst met de patiënt en niet met de verzekeraar. Dit houdt in dat patiënten de zaken rondom vergoedingen zelf met de verzekeraar regelen en niet via mij. Hoeveel van de behandelkosten een patiënt precies vergoed krijgt hangt af van zijn/haar specifieke polis. Als de patiënt een (zuivere) restitutiepolis heeft, heeft die recht op volledige vergoeding van de behandelkosten. Bij een naturapolis heeft hij/zij recht op gedeeltelijke vergoeding (variërend van 50% tot 90%). Sommige verzekeraars geven aan dat ze bij een restitutiepolis 100% van het marktconforme tarief vergoeden. Dat is een ander, lager, tarief dan het NZa tarief. Vaak komt de vergoeding neer op 90% van de totale kosten.

  Het is daarom belangrijk om bij de zorgverzekeraar goed te informeren voorafgaand aan de intake. In alle gevallen betaalt de patiënt de kosten van de eigen risico zelf.

 • Onverzekerde zorg

  Voor behandeling van klachten die niet onder de verzekerde zorg vallen heeft de NZa een maximaal uurtarief vastgesteld. Voor 2019 is dat €105,25 per sessie. Soms kiezen mensen er zelf voor om buiten het verzekeringssysteem geholpen te worden en de behandeling zelf te betalen. Ook dan geldt dit tarief.

 • No-show beleid

  Afspraken kunnen tot 24 uur van te voren kosteloos worden afgezegd. Voor afspraken die minder dan 24 uur van te voren worden afgezegd breng ik, ongeacht de reden van afzegging, €50,- in rekening.

 

Nieuws

 • Coronavirus

  I.v.m. de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus volg ik op mijn prakt...

  Lees meer
Meer nieuws
 • De behandeling

  De behandeling

  Na de intakeprocedure maken we een plan voor de behandeling. Psychotherapie is een vorm van behandeling waarbij...

  Lees meer
 • Contact

  Contact

  Hier kan je alle praktische informatie, onder andere contactgegevens, locatie, openingstijden en ons contactformulier...

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.